blomst_organisasjonsutvikling

Organisasjonsutvikling (OU)

Troja Consulting benytter ulike tenkningsgrunnlag og erfaring i oppdragene innen organisasjons- og lederutvikling. Hovedvekten er Appreciative Inquiry/AI, som forankres både til positiv psykologi og LØFT/løsningsfokusert tilnærming. AI er en vidtrekkende, populær og relativt ny tilnærming til organisatorisk forandring. Den er svært effektiv i sin form fordi den oppmuntrer folk til å studere, drøfte, lære fra, og bygge på det som virker, istedenfor å forsøke å fikse problemet.
Ved å bruke en løsningsfokusert og positiv orientert tenkning kommer man raskere til mål, opplever resultater man ikke trodde var mulig, og skaper optimisme og håp for fremtiden.

Omfavnet og sterkt voksende internasjonalt
Både LØFT/SOFA – solution focused approach og AI benyttes verden over. «Appreciative Inquiry transformed the entire organization in ways that we could not have imagined. It was a catalyst for a positive change in customer service”. Dave Erich, Executive Vice President, British Airways i boken “The power of Appreciative Inquiry”, D.Whitney & A.Trosten-Blom.

Indre og ytre struktur
I selskapets logo reflekteres indre og ytre struktur i betydningen av perspektiv både på formelle strukturer i en virksomhet, med orden og klarhet. Samtidig som at det indre livet har avgjørende betydning. Motivasjon, oppmuntring og trivsel skapt gjennom gode relasjoner kan lage «gull av gråstein».
Parallelt for enkeltpersoner  –  det handler om å ha evne til selvregulering, har struktur og disiplin på seg selv, og finne ro og kraft innenfra seg selv. Se under Coaching.